Sata-Häme Soin juhlavuoden ohjelma julkistettiin

Sata-Häme Soi FI

Sata-Häme Soin juhlavuoden ohjelma julkistettiin

50-vuotisjuhlavuottaan viettävä Sata-Häme Soi kunnioittaa ohjelmassa juuriaan. Festivaalilla kuullaan paljon perinteikästä pelimannimusiikkia paikallisten pelimannien ja ympäri Suomea tulevien harrastajaryhmien soittamana. Toki ohjelmasta löytyy jälleen myös kansainvälistä väriä ja harmonikalla soitettua uudempaa musiikkia sekä viihdemusiikin helmiä.

Yksi juhlavuoden festivaalin huipentumista on 2. heinäkuuta Alfa tv:n taltioima juhlakonsertti. Konsertissa esiintyy lukuisia solisteja maineikkaan Dallapé-orkesterin säestämänä. Konsertti juhlistaa paitsi 50 vuotta täyttävää Sata-Häme Soita myös 70-vuotisjuhlavuottaan viettävää Suomen Harmonikkaliittoa.

Viihdemusiikin helmiin kuuluu tv:n taltioima Valkea Ruusu -konsertti, joka on tänä vuonna omistettu argentiinalaiselle tangolle. Esiintyjänä on kansainvälisestikin tunnettu Pirttilahti Tango Experience -tango-orkesteri.

Jorma Uotinen tuo Omalle Tuvalle tangoja, joita hän tulkitsee Trio Avecin kanssa. Siinä soittavat Petri Ikkelä, Helena Plathan ja Jari Hakkarainen.

Kansainvälistä harmonikkatunnelmaa festivaaleilla tuo useita kansainvälisiä harmonikkakilpailuja voittanut moldovalainen Radu Ratoi. Itävaltalais-kolumbialainen duo Das Kollektiv vie maailmanmuusikin pyörteisiin.

Festivaalin sävelmät yltävät nyt myös Kyrösjärven laineille. Luvassa on kolme artistiristeilyä m/s Ikaalinen -laivalla. Laivalla yleisölle jammailevat Jarkko Helin & Cajun Comets, digiharmonikan maailmanmestari Netta Skog ja tangokuningatar Pirita Niemenmaa.

Tanssin ystäviä hemmotellaan puistossa ja Ikaalisten Laivarantaan nousevassa ohjelmateltassa. Tanssimusiikkia niissä tarjoilevat Tanssiorkesteri PNP, Jarkko Helin & Grawfish Kings, Jämijärven Pelimannit, Tanssiyhtye Vesa Formunen, Pirita Niemenmaa yhtyeineen ja kansanmusiikiyhtye Nope.

Juhlien historiaan palataan myös erityisesti nuorisolle suunnatuilla Tulipeleillä. 1. heinäkuuta festivaalipuistossa esiintyvät Patsas, Netta Skog, Jobo sekä Pasi ja Anssi. 2. heinäkuuta laivarannan bileissä esiintyvät Hamilton Jones, Telsonig, Werstailijat ja Oktoberfest-orkesteri Oivaset.

Lapsille on puistossa 2. heinäkuuta oma konsertti, jossa esiintyy Siina ja Taikaradio.