Tanssikurssi

Sata-Häme Soi ja tanssii 4.–8.7. ympäri Ikaalista!

Sata-Häme soi pistää jalalla koreasti! Ensimmäistä kertaa festivaalin historiassa yleisö pääsee nauttimaan kattavasta ja perusteellisesta tanssiohjelmasta tanssikurssilla sekä ilmaistapahtumissa ympäri kaupunkia. Maksulliselle tanssikurssille voi osallistua joko koko aikana 4.–8.7. tai yksittäisinä päivinä. Kurssipäivä sisältää aamulenkin, pilatestunnin sekä yhteensä 3,5 tuntia opetusta mainekkaiden opettajien johdolla.  Opettajina toimivat Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta tutut Helena Ahti-Hallberg ja Matti Puro sekä lavatanssigurut Jyrki Keisala ja Eija Puranen.

Hinnat

Yksittäisen päivän hinta 40 € (4.7. 30 €) sisältäen 3,5 tuntia opetusta tähtiopettajan johdolla,  pilatesta sekä aamulenkin Ikaalisen kauniissa maisemissa, jonka jälkeen nautitaan raikas smoothie ja hedelmäsalaatti. Tämän lisäksi saat saman illan puistokonsertin liput 10 € hintaan.

Yksittäisen tanssitunnin hinta:
2 h: 20 €
1,5 h: 15 €
1 h: 10 €

Tanssipassi sisältää koko viikon tanssiohjelman sekä puiston iltakonsertit hintaan 155 €

Katso koko ohjelma

Lisätietoja

Opettajat

Helena Ahti-Hallberg

Helena Ahti-Hallberg on yksi menestyneimpiä suomalaisia kilpatanssijoita kautta aikain. Hän aloitti kilpatanssiuransa vuonna 1978 saavuttaen useita Suomen Mestaruuksia alkaen jo juniori- ja nuorisosarjoista. Blackpoolissa hän sijoittui alle 21-vuotiaiden sarjassa viidenneksi.

Yleisessä sarjassa Helena Ahti-Hallberg on saavuttanut vakio-, latinalais- sekä 10-tansseissa peräti yhdeksän Suomen Mestaruutta. Hän on edustanut Suomea MM-, EM- ja PM-kilpailuissa
jopa finaalitasolla asti. Kilpaurallaan Helenan pareina olivat mm. nykyiset ammattivalmentajat Erik Hento, Juha “Leevi” Leskinen ja irlantilainen Chris Johnston.

Ammattilaisena Helena on erikoistunut latinalaistansseihin. Hän opettaa kilpailevia pareja aloittelijoista Suomen huippupareihin. Hän toimii myös Tanssiurheiluliiton junioreiden erityisvalmennusryhmän valmentajana.

Parhaiten yleisö kuitenkin tuntee Helenan Tanssii tähtien kanssa – ohjelmasta, jossa hän kahdella ensimmäisellä tuotantokaudella ohjasi jalkapallovalmentaja Keith “Keke” Armstrongia ja huippu-uimari Jani Sievistä. Helenan tarkkuuteen tutustuttiin hänen toimiessaan ohjelman tuomaristossa vuosien 2008 – 2009 ohjelmissa.

Helenan pedagogisena tavoitteena on huolehtia pareista kokonaisvaltaisesti ja kehittää heidän etenemistään kohti kansallista tai jopa kansainvälistä kärkeä. Helena painottaa opetuksessaan puhdasta perustekniikkaa ja tanssin eri osa-alueiden tasapuolista kehittämistä.

Matti Puro

Matilla on takanaan 20 vuoden kilpatanssiura, johon mahtuu menestystä niin kotimaisista kuin kansainvälisistäkin kilpailuista. Vuodesta 2011 lähtien päätoimisena tanssijana työskennellyt Matti opettaa ja valmentaa kilpailevia pareja ympäri Suomen, esiintyy tanssijana, tekee koreografioita niin pareille kuin ryhmillekin sekä elää ja hengittää tanssista.

Tv:n katsojat muistavat Matin varmasti Tanssii tähtien kanssa- viihdeohjelman voitoista, vuonna 2011 Viivi Pumpasen ja heti seuraavan vuonna Krisse Salmisen kanssa. Matti on mukana myös syksyn 2014 ohjelmakaudella parinaan laulaja Janna Hurmerinta.

Eija Puranen

Tanssinopettajaksi (Kilpa- ja seuratanssinopettaja) Oulun Konservatoriosta vuonna 1998 valmistunut Eija on tänä päivänä kokenut ja ammattitaitoinen opettaja, joka tekee työnsä sydämellään ja rakkaudesta tanssiin.

Eijan oma tanssiharrastus alkoi vuonna 1986 kilpatanssin parissa. Nykyisin tanssisydän sykkii suomalaisille lavoilla tanssittaville tansseille ja niistä erityisesti suljetun otteen tansseille.

Jyrki Keisala

Jyrki menetti miehen iässä paritanssille sydämensä, ja lopulta tämä rakkaustarina sai hänet jättämään vakituisen työpaikan IT-alalla päästäkseen opiskelemaan Oulun seudun ammattikorkeakouluun seuratanssinopettajaksi. Jyrki valmistui OAMK:sta keväällä 2013 tanssinopettajaksi, ja on opettanut seuratansseja kaikentasoisille ryhmille jo seitsemän vuotta.  Oulusta Jyrki on kulkeutunut Kuopion kautta pääkaupunkiseudulle, jossa hän opettaa viitenä iltana viikossa.  Kun päivätyönkin saa tehdä tanssialan yrityksille, mikäs sen hauskempaa – työviikoista tulee pitkiä, mutta se tekee koko elämästä tanssia!

Opettajana Jyrki on innostava, mukaansatempaava ja perusteellinen.  Hän korostaa tanssikuvioiden takana olevaa oikeaa tekemistä, pakotonta ja taloudellista liikettä ja läsnäoloa, joka tuottaa sen suurimman tanssinautinnon.  Jyrki kehittää työssään jatkuvasti uudenlaisia lähestymistapoja, joiden avulla oppilaan tanssillinen kehittyminen pääsee hyvään vauhtiin.  Tunneilla tanssijuuden vankat perusteet – kehonhallinta, vienti-seuraaminen, musiikin ymmärtäminen ja tulkinta – ovat pääroolissa.  Mutta iloa ja naurua unohtamatta!

Ilmoittaudu mukaan

Katso myös

Puistokonsertti: Helminauha

Yksi tanssilavojen suosituimmista yhtyeistä tanssittaa Festivaalipuistossa.

Lue lisää

Kotikonsertit

Viisi kotia, 15 artistia, 15 konserttia.