Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan 2023 finalistit valittu

Sata-Häme Soi FI

Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan 2023 finalistit valittu!

Suomen Harmonikkaliiton järjestämällä Harmonikkaristeilyllä 25.–26.3. ratkottiin tämän vuoden Kultainen ja Hopeinen Harmonikka -kilpailun finalistit. Kultainen Harmonikka on kevyeen viihdemusiikkiin painottuva kilpailu, jossa on ratkottu Suomenmestaruus vuodesta 1983 alkaen. Hopeinen Harmonikka on lapsille suunnattu kilpailu, jossa osallistujat ovat korkeintaan 11-vuotiaita. Molemmissa sarjoissa tiensä ensi kesän Sata-Häme Soi -festivaalilla käytävään finaaliin selvitti 7 soittajaa.

Hopeisen Harmonikan finaalissa soittavat Aatu Kirén (Lahti), Joel Koivisto (Kokkola), Maija Liedes (Kokkola), Tara Pihlavisto (Karkkila), Alexander Repin (Tuusula), Emma Rissanen (Nummela) ja Aimo Sorsa (Helsinki).

Kultaisen Harmonikan finalistit ovat Marko Haapapuro (Kolari), Saana Kastelli (Pyhäjoki), Ronja Pehkonen (Jyväskylä), Heidi Rintamäki (Pori), Satu Sarkoranta (Laitila), Ilmari Tiainen (Lappeenranta) ja Jarno Tourunen (Lappeenranta).

Harmonikkaristeilyllä matkasi lähes 1500 harmonikkamusiikin ystävää ja harrastajaa. Kaksipäiväinen tapahtuma oli täynnä konsertteja, tansseja ja innokkaiden pelimannien muodostamia soittoryhmiä ympäri laivaa. Päätöstilaisuudessa julkistettiin Vuoden Harmonikkataiteilija 2023. Hän on harmonikkataiteilija Harri Kuusijärvi Rovaniemeltä. Kuusijärvi on ennakkoluulottomilla projekteillaan laajentanut käsitystä siitä, mihin kaikkeen harmonikka voi soittimena taipua. Kuusijärvi on myös ideoinut ja kehittänyt uudenlaisen elektroakustisen konserttiharmonikan. Harmonikkaristeily järjestetään ensi vuonna 23.–24.3.2024.

Sata-Häme Soi -festivaalia juhlitaan Ikaalisissa 28.6.-2.7.2023. Kilpailufinaalien lisäksi luvassa on myös Kultaisen Harmonikan 40-vuotisjuhlakonsertti, jossa esiintyy useita mestareita vuosien varrelta. Niin ikään ohjelmassa on argentiinalaista tangoa, sodanajan suosittuja iskelmiä, Georg Otsin tunnetuksi tekemiä lauluja, harmonikkayhtyeitä ympäri Suomea ja paljon muuta.

Kilpailusta ja Sata-Häme Soista lisätietoja antaa taiteellinen johtaja Sami Pirttilahti (044 087 8987).

Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan finalistien sekä semifinalistien kuvat löytyvät tästä linkistä:

https://www.dropbox.com/sh/pfjad4wg169jcjo/AAD3NPOCEh-cNdwMwsPAoXria?dl=0

Kuva Markus Korpi-Hallila.