Pelimannimestaruuskilpailut

50. Harmonikansoiton Suomen Pelimannimestaruuskilpailut

Oma Tupa (Teinintie 4-6, Ikaalinen)

Liput tulevat myyntiin toukokuussa 2021

Suomen vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty harmonikkakilpailu esittelee perinteisen harmonikkamusiikin hienoimmat sävelmät ja taitavimmat soittajat. Kilpailu on kiinni myös nykyajassa FOLK-sarjan myötä.

Tule nauttimaan upeista esityksistä Oman Tuvan ainutlaatuisessa miljöössä.

Kilpailun järjestää Suomen Harmonikkaliitto ry. Kilpailun johtaja on Harmonikkaliiton varapuheenjohtaja Seppo Lankinen, joka toimii myös juontajana.

———————————–

Kilpailukutsu

1- ja 2-rivisten kilpailu

FOLK-sarja

5-rivisten kilpailu (myös pianoharmonikat)

Yleistä

Sarjat

Sarja I, 9-vuotiaat

Sarja II, 12-vuotiaat

Sarja III, 15-vuotiaat

Sarja IV, 18-vuotiaat

Sarja V, yleinen (ei ikärajoitusta)
Veteraanisarja, yli 50-vuotiaille

FOLK, ikärajaton

Ohjelmistot

1- ja 2-rivisten sarjat
Kaksi suomalaista perinteistä 1- tai 2-riviskappaletta, joista toinen on polkka ja toinen vapaavalintainen tanssilaji. Omat tyyliin sopivat sävellykset ovat sallittuja.

FOLK-sarja
Etno-musiikin sarja uudistui! Uuteen FOLK-sarjaan voi osallistua vapaalla ohjelmistolla.. Soitin voi olla vähärivinen, 5-rivinen tai pianoharmonikka. Myöskään ikärajaa ei ole. Kaksi vapaavalintaista kappaletta uutta kansanmusiikkia (esim. suomalaista, pohjoismaista, irlantilaista) tai maailmanmusiikkia (esim. balkanilaista, klezmeriä, etelä-amerikkalaista) tai omia, moderneja kansanmusiikkisävellyksiä.

5-rivisten sarjat
Kaksi suomalaista perinteistä harmonikkakappaletta, joista toinen on polkka ja toinen vapaavalintainen tanssilaji (esim. tango, jenkka, foxtrot, masurkka). Omat tyyliin sopivat sävellykset ovat sallittuja.

Karsinta

Jokaisessa sarjassa voidaan suorittaa karsinta toiselle kierrokselle tuomariston harkinnan mukaan osanottajamäärästä riippuen.

Palkinnot

Kilpailussa jaetaan kaikille osanottajille kunniakirjat ja parhaille pokaalit. Voittajat nimetään Harmonikansoiton Suomen Pelimannimestareiksi 2021.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen kilpailuun tulee tehdä 14.6.2021 mennessä

sähköpostitse osoitteella
toimisto(at)harmonikkaliitto.net tai
toimisto(at)satahamesoi.fi

tai

postitse osoitteella
Suomen Harmonikkaliitto
Kyrösselänkatu 3
39500 IKAALINEN

Ilmoittautumisessa on mainittava nimi, osoite, puhelinnumero, syntymäaika, sarja, (1-2-riviset vai 5-riviset) sekä soitettavat kappaleet tekijöineen.

Lähetämme kuittauksen ilmoittautumisesta.

Osallistumismaksu 20 € maksetaan kilpailun alkaessa.