Kultainen harmonikka

Kultainen Harmonikka on viihteellisen harmonikansoiton Suomen mestaruuskilpailu.

Kultainen Harmonikka 2019 finaali

La 6.7.2019 klo 19 Ikaalinen-sali (Koulunpolku 4, Ikaalinen)

Osta liput täältä

Kultainen Harmonikka on viihdeharmonikansoiton Suomen mestaruuskilpailu, joka on järjestetty vuodesta 1983 lähtien.

Tänä vuonna finaali nähdään suorana televisiolähetyksenä AlfaTV-kanavalla!

Kultainen Harmonikka finalistit 2019

Jonna Hytönen, Äänekoski

  • Flick-Flack
  • Tango pour Claude

18-vuotias Jonna käy lukiota musiikkilinjalla ja soittaa harmonikkaa Ala-Keiteleen musiikkiopistossa, opettajanaan Silja Makkonen. Jonna on keikkaillut Suomen ulkopuolella Virossa, ja Venäjän Pietarissa. Harmonikkaa hän on soittanut 12 vuotta, innostus soittamiseen lähti aikanaan isältä. Pari vuotta Jonna on soittanut myös kitaraa. Lisäksi hän laulaa, ja opettelee pianon, ukulelen ja viulun soittoa. Lukion jälkeen haaveena on lauluntekijäkoulutus.

Tero Tanttu, Mikkeli

  • Concert Ragtime
  • Lullaby of Birdland

24-vuotias Tero on aloittanut harmonikan soiton vähän ennen kuin täytti 12 vuotta ja edelleen hän käy aktiivisesti soittotunneilla. Soittoharrastus lähti siitä, kun kummitädin vanhan soittimen bassonappulat jäivät pohjaan, ja ne kaivettiin haarukalla takaisin ylös. Musiikkityyleistä jazz on lähellä Teron sydäntä. Tavoitteena soittajalla on kehittää itseään niin hyväksi kuin voi, ja pitää harmonikka niin lähellä, että siihen voi aina palata raskaan työpäivän jälkeen. Tero opiskelee tietojenkäsittelyä ja opinnot ovat loppusuoralla.

Pilvi Huhta, Vihti

  • Basso Ostinato
  • Variaatiot Säkkijärven polkasta

Heinäkuun lopussa 17 vuotta täyttävä iloinen, puhelias ja pirteä Pilvi opiskelee musiikkia Helsingin Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa klassisella harmonikkaluokalla. Pilvi on vasta 16-vuotias, mutta hän on soittanut harmonikkaa jo kohta 14 vuotta. Hän on osallistunut Hopeisen Harmonikan kilpailuun kolmesti, vuosina 2010, 2011 ja 2012. Ensi elokuussa hän osallistuu kansainväliseen Coupe Mondialeen Kiinassa. Pilvi kertoo, että tulevaisuuden suunnitelmat ovat avoinna, musiikin lisäksi lentäjän ammatti kiinnostaa.

Aliisa Räsänen, Pori

  • Odette-valssi
  • Route Express

Tämän kevään ylioppilas, 18-vuotias Aliisa on soittanut harmonikkaa 12 vuotta Vesa Formusen johdolla. Hän on soittanut 8 vuotta myös Nakkilan Seudun Harmonikkojen nuorten orkesterissa. Aliisa haaveilee optikon ammatista ja aikoo pitää nyt lukion jälkeen välivuoden opinnoista. Musiikki ja soittaminen tulevat säilymään vahvana Aliisan elämässä harrastuspohjalla.

Katso myös

Sata-Häme Soi kutsuu soittajia Kultaisen ja Hopeisen harmonikan semifinaalikarsintaan!

Lue lisää