Kultainen harmonikka

Kultainen Harmonikka on viihteellisen harmonikansoiton Suomen mestaruuskilpailu.

Lataa Kilpailukutsu 2018 [pdf]

Kultainen Harmonikka 2018 semifinaali

Su 18.3.2018 klo 12 Harmonikkaristeily

Kultainen Harmonikka 2018 Finaali

La 7.7.2018 klo 18 Ikaalinen-sali

Kultainen Harmonikka on viihdeharmonikansoiton Suomen mestaruuskilpailu, joka on järjestetty vuodesta 1983 lähtien.

Finalistit 2018

Andre van Balen, 19, Pori
Andre on soittanut harmonikkaa 7-vuotiaasta asti. Aktiivinen keikkailija soittaa myös Nakkilan Seudun Harmonikkojen nuorten orkesterissa sekä Ruosniemen Hanureissa. Käsissä soi myös 2-rivinen harmonikka ja Andre on soittanut myös kirkkourkuja.

Ella Elomäki, 19, Pori
span style=”font-weight: 400;”>Harmonikansoiton lisäksi Ella harrastaa myös tanssia ja hän ohjaa myös itse paria ryhmää. Ella on soittanut harmonikkaa 14 vuotta ja harmonikka onki iso osa hänen elämäänsä. Harmonikansoitossa on parasta sen monipuolisuus ja se miten se yhdistää ihmisiä, niin soittajia kuin kuuntelijoitakin. Harmonikalle on uhrattu monia tunteja, mutta sen on ollut erittäin antoisaa.

Jonna Hytönen, 17, Äänekoski
Jonna harrastaa harmonikansoiton lisäksi kitaransoittoa ja hän käy koulua Jyväskylässä musiikkipainotteisen lukion musiikkilinjalla. Kiinnostus harmonikansoittamiseen alkoi pienenä isän soiton innoittamana. Harmonikansoitossa Jonnan mielestä parasta on se, että sormet saavat liikkua vapaasti ja aina oppii jotain uutta. Se on myös sopivan haasteellinen harrastus, aina pitää tehdä töitä sen eteen, että kappale alkaa sujumaan.

Juho Nuottimäki, 18, Kauhava
Tämän kevään abiturientti harrastaa musiikkia harmonikan ohella soittamalla bassoa hard rock -bändissä ja rumpuja gospel-kokoonpanossa. Ensimmäisen kerran Juho tutustui harmonikkaan musiikkiopiston koulukiertueella, jolla esiteltiin koululaisille musiikkiopistossa opetettavia soittimia. Harmonikkatunnit alkoivatkin siitä seuraavana syksynä.

Aliisa Räsänen, 17, Pori
Aliisa käy lukiota ja hänen harrastuksiinsa kuuluu harmonikansoiton lisäksi piirtäminen ja ulkoilu koiran kanssa. Isoisän soitto innosti harmonikansoiton pariin ja kun Aliisa sai oman pienen harmonikan niin soittoharrastus lähti innolla alkuun. Aliisa soittaa Nakkilan Seudun Harmonikkojen ”nuorten orkesteri”- ryhmässä.

Janina Suihkola, 18, Sievi
Kaustisen musiikkilukiossa toista vuotta opiskeleva Janina Suihkola on soittanut harmonikkaa 4-vuotiaasta. Soittoharrastus on periytynyt isältä myös hänen kahdelle siskolleen ja veljelleen. Janinan toinen pääaine on laulu. Hän soittaa myös pianoa ja kitaraa sekä urheilee. Musikaalinen Janina on aurinkoinen, positiivinen ja ulospäin suuntautunut persoona.

Kultaisen Harmonikan palkinnot:

I palkinto 2 500 euroa
II palkinto 1 000 euroa
III palkinto 500 euroa

Katso myös

Tanssii harmonikan kanssa

Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman tuomari Helena-Ahti Hallberg ja tähtiopettaja Matti Puro tanssittavat yleisöä kesäillassa.

Lue lisää

Harmonikkailtamat

Harmonikkailtamissa Seminola-orkesteri vie Vili Vesterisen jalanjäljille.

Lue lisää

Kotikonsertit

Viisi kotia, 15 artistia, 15 konserttia.

Lue lisää