Kultainen Harmonikka

Kultainen Harmonikka 2021 finaali
La 3.7.2021

Kultaisen Harmonikan finalistit

Ella Elomäki
Olen soittanut harmonikkaa 5-vuotiaasta lähtien Vesa Formusen opissa. Olen vuosien varrella keikkaillut paljon isosiskoni Essin kanssa sekä Nakkilan seudun harmonikkojen kanssa jopa Ranskassa asti. Myös kilpailut ovat tulleet tutuiksi. Opiskelen kotikaupungissani Porissa sosionomiksi, ja tarkoitus on saada myös varhaiskasvatuksen opettajan pätevyys.

Eveliina Uitto
Haitari on kuulunut monessa muodossa elämääni jo 21 vuotta. Harrastuksesta tuli ammatti Keski-Pohjanmaan konservatoriossa ja musiikkipedagogiksi valmistuin 2014. Soitan Antti Ahopelto & Etiketti -orkesterissa. Keikkailen myös yksin ja erilaisissa kokoonpanoissa. Lisäksi soitan 2-rivistä. Soittamisen vastapainoksi pyöräilen, heiluttelen kahvakuulia ja venyttelen.

Nita Linna
Olen 17-vuotias Nita Linna Äänekoskelta. Aloitin harmonikansoiton kahdeksanvuotiaana ja opiskelen Schildtin lukiossa musiikkilinjalla. Tämä on ensimmäinen vuoteni Kultaisessa Harmonikassa, mutta olen useana vuonna kilpaillut esimerkiksi Minä Soitan Harmonikkaa -kilpailussa. Soittamisen lisäksi harrastan kilpacheerleadingia.

Satu Sarkoranta
Olen soittanut harmonikkaa yli 30 vuotta Vesa Formusen opissa. Valmistuin 2018 filosofian maisteriksi pääaineena maisemantutkimus. Työskentelen kaupunkisuunnittelijana Mänttä-Vilppulassa ja teen töiden ohessa väitöskirjatutkimusta Turun yliopistoon. Avomies, kaksi labradorinnoutajaa ja seitsemän brahma-rotuista kanaa kotikanalassa kuuluvat perheeseeni.

Sonja Lampinen
Haitarinsoitto on kulkenut mukanani 5-vuotiaasta saakka. Lisäksi laulan, soitan pianoa ja kitaraa. Valmistuin Kaustisen musiikkilukiosta keväällä 2020. Siellä innostuin monista musiikin tyylilajeista, kuten nykykansanmusiikista ja gospelista. Nyt opiskelen Sibelius-Akatemiassa musiikkikasvatusta. Vapaa-ajalla liikun luonnossa ja urheilen. Tykkään myös leipoa.

Vilma Wiren
Olen Vilma Wirén, 17-vuotias lukiolainen Jyväskylästä. Olen soittanut harmonikkaa 5-vuotiaasta lähtien. Tykkään soittaa kaikenlaista musiikkia ja harjoittelen päivittäin. Opiskelen Sibelius-Akatemian Nuorisokoulutuksessa Veli Kujalan johdolla. Lisäksi käyn Matti Ekmanin tunneilla. Soittamisen lisäksi tykkään pyöräillä ja ulkoilla sekä viettää aikaa kavereiden kanssa.