Hopeinen Harmonikka

Lasten Hopeisen Harmonikan kilpailu on järjestetty vuodesta 1986 aikuisten Kultaisen Harmonikan rinnalla. Hopeinen Harmonikka on tarkoitettu 10-vuotiaille ja sitä nuoremmille soittajille. Hopeisessa Harmonikassa kovaa kilpailua vältetään.

Hopeinen Harmonikka 2019 Finaali

La 6.7.2019 klo 19 Ikaalinen-sali (Koulunpolku 4, Ikaalinen)

Osta liput täältä

Tänä vuonna finaali nähdään suorana televisiolähetyksenä
Alfa TV – kanavalta!

Hopeinen Harmonikka finalistit 2019

Anni Saksman, Savonlinna

  • Lohikäärme Puff (säv. P. Arrow, sov. A-M. Saira)

9-vuotias Anni on toista kertaa Hopeisessa Harmonikassa. Annin perheeseen kuuluvat äiti, isä ja kaksi pikkusiskoa. Anni ehtii harrastaa soiton lisäksi liikunnallisia lajeja, kuten kilpahiihtoa, yleisurheilua ja suunnistusta. Anni on soittanut haitaria neljä vuotta Savonlinnan musiikki- ja tanssiopistossa Kirsi Laamasen opissa.

Henrik Lamberg, Salo

  • Kalinka (trad. sov. A-M. Saira)

9-vuotias Henrik aloittaa syksyllä kolmannen luokan uudessa koulussa musiikkiluokalla. Henrikillä on 11-vuotias veli, jonka mukana Henrik on ollut harmonikan soittotunneilla kaksivuotiaasta saakka. Äiti oli ajatellut, että Henrik alkaisi soittaa selloa, mutta toisin kävi. Henrik harrastaa myös kilpatanssia ja on innokas kalamies.

Annabel Heikola, Pori

  • Kerenski (trad. sov. P. Raukola)

Juuri 6 vuotta täyttänyt Annabel on Hopeisen Harmonikan kuopus. Annabel osaa soittaa myös 2-rivistä harmonikkaa, pianoa, viulua ja selloa. Musikaalisessa perheessä isoveli Samuelin ja Annabelin duo muuttuu pian trioksi, kun 3-vuotias pikkuveli vielä vähän harjaantuu. Annabel on saanut oppia Porin Plamgren-konservatoriossa.

Ella Lehtola, Luvia

  • Säkkijärven polkka (trad.)

9-vuotiaan Ellan perheeseen kuuluvat äidin ja isän lisäksi isosisko ja pikkuveli. Perheellä on myös paljon eläimiä – kissoja, kanoja ja lampaita. Ella on soittanut haitaria pari vuotta. Lisäksi hän harrastaa uintia ja balettia. Ella innostui haitarinsoitosta, kun hänen pappansa lupasi ostaa haitarin, jos joku lapsenlapsista alkaa sitä soittaa.

Pihla Kuiri, Lappeenranta

  • Enkelten lento (säv. P. Deiron , sov. K. Mattila)

9-vuotiasPihla käy musiikkiluokkaa ja viettää synttäreitään syyskuussa. Musiikkiluokalla on Pihlan mielestä kivaa, kun siellä lauletaan joka päivä. Hän on saanut musiikkiluokalta myös uusia kavereita. Pihla harrastaa soiton lisäksi partiota, tanssia ja orkestereita. Hän tykkää eläimistä, kunhan ne eivät ole häntä itseään isompia.

Masi Huunanmaa, Pori

  • Varisevat lehdet (säv. P. Norrback)

10-vuotiaan Masin perheeseen kuuluvat äiti, isä ja isosisko, joka soittaa myös harmonikkaa sekä Hippu-koira. Masi pelaa myös pesäpalloa, mikä viekin paljon aikaa treeneineen ja peleineen.

Vilma Rämä, Lohja

  • Piippolan vaari (trad, sov. A. Suomela)

9-vuotias Vilma tulee kertomansa mukaan mukavasta perheestä, johon kuuluu kaksi siskoa, isompi ja pienempi, sekä isä ja äiti. Vilma on harrastanut harmonikansoittoa vähän yli vuoden. Hän innostui harmonikasta siskonsa kaverin esimerkistä.

Katso myös

Sata-Häme Soi kutsuu soittajia Kultaisen ja Hopeisen harmonikan semifinaalikarsintaan!

Lue lisää