Hopeinen harmonikka

Lasten Hopeisen Harmonikan kilpailu on järjestetty vuodesta 1986 aikuisten Kultaisen Harmonikan rinnalla. Hopeinen Harmonikka on tarkoitettu 10-vuotiaille ja sitä nuoremmille soittajille. Hopeisessa Harmonikassa kovaa kilpailua vältetään.

Kilpailukutsu 2018 (PDF)

Hopeinen Harmonikka 2018 Finaali

La 7.7.2018 klo 18 Ikaalinen-sali

Hopeisen Harmonikan finalistit

Ben Cobb, 10, Espoo
Ben on tutustunut harmonikkaan musiikkiopiston soitinpolulla, jossa esiteltiin eri soittimia. Soittimia sai myös kokeilla ja Ben ihastui harmonikkaan heti. Ben soittaa omien soittotuntien lisäksi musiikkiopiston kansanmusiikkiryhmässä. Isoveli Sam soittaa alttoviulua ja veljekset soittavatkin paljon keskenään ja esiintyvät usein.
Eveliina Eloranta, 10, Kankaanpää
Eveliina on soittanut harmonikkaa vajaan parisen vuotta, innostus tarttui äidin sedältä. Poikkihuilua Eveliina on soittanut jo monta vuotta ja viime syksynä soitinrepertuaariin liittyi piano. Musikaalinen ja energinen koululainen ehtii myös laulamaan musiikkiopiston kuorossa ja soittamaan pelimanniorkesterissa.
Néa Forsell, 9, Lappeenranta
Néa on musiikkiluokkalainen, se on hänen mielestään kivaa kun siellä lauletaan paljon ja ja joka päivä on musiikintunteja. Néa kuuli muskarissa harmonikkaa ja halusi alkaa soittamaan itsekin, koska se näytti ja kuulosti niin kivalle. Harmonikansoiton lisäksi Néa harrastaa tanssia.
Mona Kostiainen, 9, Joutseno
Mona aloitti harmonikansoiton 6-vuotiaana. Innostus soittoon tuli muskarista, jossa opettaja soitti harmonikkaa. Kolmasluokkalainen Mona on harrastanut jalkapalloa muutaman vuoden ajan. Tämän vuoden alusta jalkapallo vaihtui yleisurheiluksi.
Anni Saksman, 8, Savonlinna
Tokaluokkalainen Anni harrastaa soittamisen lisäksi hiihtoa ja kilpailee myös siinä. Lumien sulattua sukset vaihtuvat rullasuksiin, mutta soitto jatkuu Savonlinnan musiikkiopistossa. Anni fanittaa kovasti Viivi-Maria Saarenkylää, onhan hän myös Savonlinnasta kotoisin oleva harmonikkataiteilija.
Daniel Ullgrén, 9, Kontiolahti
Daniel on aloittanut harmonikansoiton Joensuun konservatoriossa viisivuotiaana. Harmonikansoittoa Daniel on kuullut vauvasta saakka, sillä isosisko aloitti harmonikansoiton kun Daniel oli neljän kuukauden ikäinen. Myös Danielin isoveli soittaa harmonikkaa. Näin ollen soitinvalinta oli Danielille itsestäänselvyys: -tietenkin harmonikka!
Eelis Vuorela, 9, Vainikkala
Eelis harrastaa harmonikansoiton lisäksi taitoluistelua, tanssia ja ratsastusta. Liikuntaa Eelis harrastaa vuodenaikojen mukaan. Kotona puuhiin kuuluu eläinten hoito ja koulutus, ratsastus, piirtäminen sekä kaikenlainen rakentelu, virittely ja yleinen puuhaaminen. Koira on aina vierellä, oli sitten käsissä haitari tai vuohen talutushihna.

Hopeisen Harmonikan palkinnot:

I palkinto  1 000 euroa