Pelimannit Jämi-areenalla

tiistai 3.7.2018 klo 19.30 — 21.00

Osta liput

Jämi-areena täyttyy perinteisistä sävelistä, häikäisevästä lahjakkuudesta ja riehakkaasta pelimannimeiningistä! Legendaarinen pelimannipoppoo Jämijärven pelimannit räjäyttävät tunnelman kattoon loisteliaalla soitollaan. Hopeisen harmonikan finalistit Eveliina Eloranta ja Ben Cobb antavat sydämet sulattavan taidonnäytteen ennen jännittävää finaalia.

Jämijärven pelimannit

Tanssiyhtye Jämijärven pelimannit ovat olleet Sata Häme Soi-juhlilla yhtäjaksoisesti mukana vuodesta -72. Puistotanssit tulivat mukaan vuonna -85, ja kuulunut siitä asti joka vuonna ohjelmistoon. Harmonikkaristeilyjä näillä pelimanneilla on takana 27.

Esiintyvä kokoonpano on 6-10 henkinen, festivaalillamme on tänä vuonna mukana kahdeksan soittajaa. Kansainvälisillä markkinoillakin on pelimannit tulleet tunnetuksi. Levyjä tehty 4kpl, ja julkaistuja kappaleita on noin 80kpl. Viidettä levyä yhteistyössä Eila Pienimäen kanssa ollaan julkaisemassa aivan näinä hetkinä. Se kantaa nimeä Ystävälle.

Ben Cobb

Ben on tutustunut harmonikkaan musiikkiopiston soitinpolulla, jossa esiteltiin eri soittimia. Soittimia sai myös kokeilla ja Ben ihastui harmonikkaan heti. Ben soittaa omien soittotuntien lisäksi musiikkiopiston kansanmusiikkiryhmässä. Isoveli Sam soittaa alttoviulua ja veljekset soittavatkin paljon keskenään ja esiintyvät usein.

Eveliina Eloranta

10-vuotias Eveliina on soittanut harmonikkaa vajaan parisen vuotta, innostus tarttui äidin sedältä. Poikkihuilua Eveliina on soittanut jo monta vuotta ja viime syksynä soitinrepertuaariin liittyi piano. Musikaalinen ja energinen koululainen ehtii myös laulamaan musiikkiopiston kuorossa ja soittamaan pelimanniorkesterissa.

Osta liput