Kultainen ja Hopeinen Harmonikka

lauantai 7.7.2018 klo 18.00 — 20.00

Osta liput

Jännitys tiivistyy, kun nuoret lahjakkuudet nousevat lavalle osoittamaan taitonsa.

Tänä vuonna myös Järviradio lähettää kilpailun suorana aalloillaan.

Kultaisen Harmonikan viihdeharmonikansoiton Suomen mestaruuskilpailua on järjestetty vuodesta 1983 lähtien. 10-vuotiaille ja sitä nuoremmille tarkoitetussa Hopeisessa Harmonikassa painotetaan hyvää henkeä ja iloista meininkiä.

Huom! Tänä vuonna suomme kilpailijoille harjoittelurauhan, minkä vuoksi kenraaliharjoitus on suljettu.

Kultaisen Harmonikan finalistit 2018

Andre van Balen, 19, Pori
Andre on soittanut harmonikkaa 7-vuotiaasta asti. Aktiivinen keikkailija soittaa myös Nakkilan Seudun Harmonikkojen nuorten orkesterissa sekä Ruosniemen Hanureissa. Käsissä soi myös 2-rivinen harmonikka ja Andre on soittanut myös kirkkourkuja.

Ella Elomäki, 19, Pori
Harmonikansoiton lisäksi Ella harrastaa myös tanssia ja hän ohjaa myös itse paria ryhmää. Ella on soittanut harmonikkaa 14 vuotta ja harmonikka onki iso osa hänen elämäänsä. Harmonikansoitossa on parasta sen monipuolisuus ja se miten se yhdistää ihmisiä, niin soittajia kuin kuuntelijoitakin. Harmonikalle on uhrattu monia tunteja, mutta sen on ollut erittäin antoisaa.

Jonna Hytönen, 17, Äänekoski
Jonna harrastaa harmonikansoiton lisäksi kitaransoittoa ja hän käy koulua Jyväskylässä musiikkipainotteisen lukion musiikkilinjalla. Kiinnostus harmonikansoittamiseen alkoi pienenä isän soiton innoittamana. Harmonikansoitossa Jonnan mielestä parasta on se, että sormet saavat liikkua vapaasti ja aina oppii jotain uutta. Se on myös sopivan haasteellinen harrastus, aina pitää tehdä töitä sen eteen, että kappale alkaa sujumaan.

Juho Nuottimäki, 18, Kauhava
Tämän kevään abiturientti harrastaa musiikkia harmonikan ohella soittamalla bassoa hard rock -bändissä ja rumpuja gospel-kokoonpanossa. Ensimmäisen kerran Juho tutustui harmonikkaan musiikkiopiston koulukiertueella, jolla esiteltiin koululaisille musiikkiopistossa opetettavia soittimia. Harmonikkatunnit alkoivatkin siitä seuraavana syksynä.

Aliisa Räsänen, 17, Pori
Aliisa käy lukiota ja hänen harrastuksiinsa kuuluu harmonikansoiton lisäksi piirtäminen ja ulkoilu koiran kanssa. Isoisän soitto innosti harmonikansoiton pariin ja kun Aliisa sai oman pienen harmonikan niin soittoharrastus lähti innolla alkuun. Aliisa soittaa Nakkilan Seudun Harmonikkojen ”nuorten orkesteri”- ryhmässä.

Janina Suihkola, 18, Sievi
Kaustisen musiikkilukiossa toista vuotta opiskeleva Janina Suihkola on soittanut harmonikkaa 4-vuotiaasta. Soittoharrastus on periytynyt isältä myös hänen kahdelle siskolleen ja veljelleen. Janinan toinen pääaine on laulu. Hän soittaa myös pianoa ja kitaraa sekä urheilee. Musikaalinen Janina on aurinkoinen, positiivinen ja ulospäin suuntautunut persoona.

Hopeisen Harmonikan finalistit 2018

Ben Cobb, 10, Espoo
Ben on tutustunut harmonikkaan musiikkiopiston soitinpolulla, jossa esiteltiin eri soittimia. Soittimia sai myös kokeilla ja Ben ihastui harmonikkaan heti. Ben soittaa omien soittotuntien lisäksi musiikkiopiston kansanmusiikkiryhmässä. Isoveli Sam soittaa alttoviulua ja veljekset soittavatkin paljon keskenään ja esiintyvät usein.

Eveliina Eloranta, 10, Kankaanpää
Eveliina on soittanut harmonikkaa vajaan parisen vuotta, innostus tarttui äidin sedältä. Poikkihuilua Eveliina on soittanut jo monta vuotta ja viime syksynä soitinrepertuaariin liittyi piano. Musikaalinen ja energinen koululainen ehtii myös laulamaan musiikkiopiston kuorossa ja soittamaan pelimanniorkesterissa.

Néa Forsell, 9, Lappeenranta
Néa on musiikkiluokkalainen, se on hänen mielestään kivaa kun siellä lauletaan paljon ja ja joka päivä on musiikintunteja. Néa kuuli muskarissa harmonikkaa ja halusi alkaa soittamaan itsekin, koska se näytti ja kuulosti niin kivalle. Harmonikansoiton lisäksi Néa harrastaa tanssia.

Mona Kostiainen, 9, Joutseno
Mona aloitti harmonikansoiton 6-vuotiaana. Innostus soittoon tuli muskarista, jossa opettaja soitti harmonikkaa. Kolmasluokkalainen Mona on harrastanut jalkapalloa muutaman vuoden ajan. Tämän vuoden alusta jalkapallo vaihtui yleisurheiluksi.

Anni Saksman, 8, Savonlinna
Tokaluokkalainen Anni harrastaa soittamisen lisäksi hiihtoa ja kilpailee myös siinä. Lumien sulattua sukset vaihtuvat rullasuksiin, mutta soitto jatkuu Savonlinnan musiikkiopistossa. Anni fanittaa kovasti Viivi-Maria Saarenkylää, onhan hän myös Savonlinnasta kotoisin oleva harmonikkataiteilija.

Daniel Ullgrén, 9, Kontiolahti
Daniel on aloittanut harmonikansoiton Joensuun konservatoriossa viisivuotiaana. Harmonikansoittoa Daniel on kuullut vauvasta saakka, sillä isosisko aloitti harmonikansoiton kun Daniel oli neljän kuukauden ikäinen. Myös Danielin isoveli soittaa harmonikkaa. Näin ollen soitinvalinta oli Danielille itsestäänselvyys: -tietenkin harmonikka!

Eelis Vuorela, 9, Vainikkala
Eelis harrastaa harmonikansoiton lisäksi taitoluistelua, tanssia ja ratsastusta. Liikuntaa Eelis harrastaa vuodenaikojen mukaan. Kotona puuhiin kuuluu eläinten hoito ja koulutus, ratsastus, piirtäminen sekä kaikenlainen rakentelu, virittely ja yleinen puuhaaminen. Koira on aina vierellä, oli sitten käsissä haitari tai vuohen talutushihna.

Osta liput