Kohta kilpaillaan harmonikkamestaruuksista

Ikaalisissa kilpaillaan harmonikkamestaruuksista

Ikaalisten Sata-Häme Soi -juhlien harmonikkakilpailut järjestetään heinäkuun alussa. Harmonikansoiton Suomen Pelimannimestaruuksista kisataan torstaina 1. heinäkuuta ja Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan finaali on vuorossa kahden vuoden piinaavan odotuksen jälkeen lauantaina 3.7. Kisapaikka on uudistunut Ikaalinen Spa ja finaali nähdään suorana lähetyksenä Alfa-TV -kanavalla.

Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan 2021 finalistit on valittu kahtena vuonna, sillä koronan vuoksi viime vuoden kilpailut jäivät pitämättä. Kisasta onkin tulossa kovatasoinen ja jännittävä.

Kultaisen Harmonikan finalistit ovat Ella Elomäki (Pori), Sonja Lampinen (Saarijärvi), Eveliina Uitto (Nokia), Vilma Wiren (Jyväskylä), Nita Linna (Jyväskylä) ja Satu Sarkoranta (Laitila). He ovat taituruudessaan pitkällä olevia nuoria muusikoita.

Hopeisesta Harmonikasta kisaa seitsemän huippulahjakasta lasta. He ovat Viivi Henttinen (Salo), Enni Hölkki (Lappeenranta), Sofia Sankari (Nummela), Kevin Niittyviita (Hollola), Annabel Heikola (Pori), Asmus Loponen (Helsinki) ja Venla Tiimonen (Punkaharju).

Finaalia pääsee paikan päälle katsomaan rajoitettu määrä yleisöä. Kultaisessa Harmonikassa kuullaan hienoja viihdemusiikin tulkintoja Kalle Elkomaan johtaman orkesterin säestyksellä.

Pelimannimestaruuskilpailut on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty harmonikkakilpailu. Tänä vuonna kilpailut järjestetään jo 50. kerran. Juhlakilpailua voi seurata sekä paikan päällä Ikaalisissa että striimattuna netistä. Kilpailussa kuullaan perinteisen harmonikkamusiikin hienoimpia sävelmiä sekä uusia kansanmusiikkisävellyksiä.

Harmonikkafestivaali Sata-Häme Soi järjestetään tänä kesänä kahdessa osassa, kilpailut heinäkuussa ja festivaalin toinen osuus elokuun puolivälissä.

– Festivaalin järjestäminen on vallitsevissa olosuhteissa ollut haasteellista. Meillä oli kuitenkin kova palo järjestää ohjelmaa ja mahdollistaa tapaamiset festivaalin ystävien kesken. Siksi päädyimme järjestämään Elosoiton 13.–15. elokuuta. Silloin on luvassa upeita konsertteja sekä musiikillista ilonpitoa festivaalipuistossa, kertoo Sata-Häme Soin toiminnanjohtaja Antti Sorri.

Elosoiton tarkempi ohjelma julkaistaan juhannusviikolla ja lipunmyynti avautuu samaan aikaan.