Harmonikkafinaalin karsinnat Ikaalisissa

Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan finaalin karsinnat pidetään 23.3. Ikaalisissa Omalla Tuvalla. Mukana on lähes 30 nuorta soittajaa eri puolilta Suomea. Heidän joukostaan valitaan parhaat soittajat heinäkuussa Ikaalisissa pidettävään TV-finaaliin.

Valtakunnallinen Hopeinen Harmonikka on alle 10-vuotiaille lapsille tarkoitettu kilpailu. Kilpailu on suunniteltu yhteistyössä soitonopettajien kanssa niin, että se olisi pedagogisesti mahdollisimman kehittävä ja kannustava. Kultainen Harmonikka on puolestaan tarkoitettu nuorille aikuisille, ja sen osallistujista monet suuntautuvat jo kohti musiikkiammattia.

Oman Tuvan karsinnoissa vierailevat esiintymässä myös aiemmat Kultaisen Harmonikan voittajat Netta Skog ja Janina Suihkola sekä viime vuoden Hopeisen Harmonikan voittanut 10-vuotias Eveliina Eloranta Kankaanpäästä.

Tapahtuma järjestetään Sata-Häme Soin ja Suomen Harmonikkaliitto ry:n yhteistyönä.
Kisojen finaali kesällä on yksi Sata-Häme Soi –juhlien pääkonserteista. Se televisioidaan heinäkuussa Ikaalisista suorana lähetyksenä.

Lisätietoja: Sata-Häme Soi, tuottaja Janna-Stina Kalliojärvi, puh. 043-2170801