Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan voittajat valittu

Kultaisen Harmonikan voittoon Janina Suihkola Sievistä

Hopeisen Harmonikan voittoon Eveliina Eloranta Kankaanpäästä

Kaustisten musiikkilukiossa opiskeleva sieviläinen 18-vuotias Janina Suihkola aikoo tulevaisuudessa ammattimuusikoksi. Hänen suunnitelmansa vahvistui, sillä tänään hän pokkasi viihdeharmonikansoiton suomenmestaruuden eli Kultaisen Harmonikan voiton Ikaalisissa.

Kultaisesta Harmonikasta kisasi kuusi soittajaa.

Tuomaristo kiitti kilpailijoita venymisestä yhä parempiin suorituksiin pitkän kilpailupäivän aikana.

– Kuulimme äärimmäisen hienoja esityksiä. Soittajat olivat valinneet uutta ohjelmistoa, mutta myös vanhoja harmonikkahittejä. Vielä he kuitenkin tarvitsevat vähän lisää dynamiikkaa soittoon ja heittäytymistä, kertoi tuomariston puheenjohtaja, harmonikansoiton opettaja Raimo Vertainen.

Toiseksi Kultaisessa Harmonikassa sijoittui porilainen Ella Elomäki ja kolmanneksi Juho Nuottimäki Kauhavalta. Nuottimäki oli myös yleisöäänestyksen suosikki.

Vertaisen lisäksi Kultaista ja Hopeisen Harmonikka tuomaroi kokenut kollegio, harmonikkataiteilija Teija Niku, digiharmonikan maailmanmestari Netta Skog, musiikin tohtori Pasi Hirvonen ja viime vuoden Kultaisen Harmonikan voittaja Tiia Karttunen.

Alle 10-vuotiaiden Hopeisen Harmonikan voitti kankaanpääläinen 10-vuotias Eveliina Eloranta. Hän voitti myös yleisöäänestyksen.

Hopeisesta Harmonikasta kilpaili seitsemän soittajaa.

Tuomariston Teija Niku kiitteli soittajien korkeaa tasoa.

– Teidän ansiostanne Kultaisen Harmonikan tulevaisuus on turvattu, Niku sanoi.

Kultaisessa ja Hopeisessa Harmonikassa kisataan viihdeharmonikansoiton suomenmestaruudesta. Kultainen Harmonikka on järjestetty jo vuodesta 1983 lähtien ja Hopeinen Harmonikka vuodesta 1986 Ikaalisissa Sata-Häme Soi -festivaalilla.